Hundtips & råd

Valpens päls vård


Vad behöver jag:
Aloevera Schampo för valpar och Aloevera Balsam

Så här gör du:
Blöt igenom pälsen ordentligt med ljummet vatten och massera in Schampot i några minuter. Skölj noggrant med varmt vatten. När Du har sköljt pälsen efter schamponering, massera då in Balsam. Låt verka 2–3 minuter. Skölj därefter med vatten. Är pälsen i riktigt dålig kondition kan Du låta Aloevera Balsam verka i 5–10 min.

Egenskaper:
Aloevera Schampo - Djuprengörande schampo med Aloevera, framtaget speciellt för valpars känsliga hud. Ger mjukhet och härlig glans åt pälsen. Är lätt att skölja ur och verkar fuktighetsgivande.
Aloevera Balsam - Återuppbygger Lätt utredande – ger glans och lyster.
Är snabbt och enkelt att använda, samt skyddar och verkar återuppbyggande

Att tänka på:
Kom ihåg att Valpen inte ska tvättas med schampo/balsam lika ofta som vi människor. Hundens päls har ett fettlager som håller smutsen borta. För mycket vatten och schampo kan förstöra pälsens naturliga balans.

Tvätta vid behov, max var annan vecka med schampo och balsam.
Undvika att göra det på kalla dagar eftersom valpen lättare blir sjuk.
Lägg alltid en gummimatta med sugkoppar i botten av badkaret så att din hund inte halkar. Det är bra om du lyfter upp den ur badkaret. Om den hoppar upp själv är det nämligen stor risk för att den skadar sig. Efter badet ska du torka hundens päls grundligt med en handduk – särskilt när det är kallt ute.
 

The best for horses and dogs - svensk kvalitet från AC Hästprodukter | Supporttelefon 0345-401 05 | E-post info@achastprodukter.se